Den här veckan började med pumpa – ett supergott recept av Yotam Ottolenghi – och slutade med hämtmat, som så ofta på söndagar. Där emellan har vi firat Calles födelsedag, gjort en misslyckad pizza (även solen har sina fläckar…) och ätit ohemula mängder med ost.

I måndags gjorde vi ugnsbakad butternutpumpa som vi åt med chiliyoghurt, korianderolja och rostade pumpafrön. Till pumpan hade vi morots- och halloumibiffar.

I tisdags åt vi spaghetti med belugabolognese toppad med parmesan och en klick crème fraiche.

I onsdags blev det pasta igen, en ljummen variant med pesto toppad med marinerad fetaost, svarta oliver, småtomater, soltorkade tomater och inlagd, grillad paprika.

I torsdags fyllde Calle år och han önskade gyozas till middag. De fylldes med det vi nästan alltid har i – vitkål, svamp, färsk ingefära, salladslök och vitlök (och även ponzu för att blöta upp det lite). Calle har också fläskfärs och sesamolja i sina. Till det hade vi ångade edamame och den här ljuvliga lilla sidorätten med avokado, blodgrape och rostat bovete. Till efterrätt åt vi soja-crème brûlée.

I fredags åt vi pizza.

I lördags gjorde vi fooled pork på jackfruit. Den åt vi i majstortillas och toppade med guacamole, picklad rödlök, cheddarost och gräddfil. Till efterrätt åt vi ost.

Idag är det söndag och vi hämtade hem mat till middag. Falafel till mig och burgare från Lasse på Heden till resten. Calles favorit!