Den här veckan började med fisk (helt galet, jag vet) och slutar med hämtmat och besök på Halloween på Liseberg (igen). Vad har vi mer fått till? Vi har kylskåpsrensat, ätit pizza en torsdag och jag har dessutom rullat hatt på Öijareds Resort.

I måndags åt vi fisk . Eller ja de andra åt fisk, de fick panerad torskfilé och jag åt pankopanerad rotselleri och till det hade vi kokt potatis, en kall sås med gräddfil, majonnäs, färsk dill och pressad citron. Och gröna ärtor, såklart.

I tisdags åt vi en slags texmex-bowl med en botten på isbergssallad, svarta bönor och avokado som vi toppade med oumph, grönsaker och en dressing på crème fraiche, sweet chilisås och tacokrydda (tack för tipset, Johanna).

I onsdags gjorde vi slut på de sista potatisarna vi plockade upp för några veckor sedan (!). De ugnsrostade vi och toppade sedan med en västerbottenkräm, dillolja och syrad rödlök. Som tillbehör hade de andra chorizo och jag värmde på några quinoa- och kikärtsbiffar jag hittade i frysen.

I torsdags åt vi pizza, den napolitanska varianten.

I fredags åkte jag till Öijareds Resort. Till middag blev vi bjudna på betor med getost och kapris till förrätt, puylinser med paprikacrème och långbakad fänkål till varmrätt och till efterrätt åt vi brownie med dulce de leche och vaniljglass.

I lördags var Calle ute och rullade så jag gjorde det enda rätta och åt ostbricka till middag. En bit tallegio, en mjuk pecorino, VGG (Världens Godaste Getost) och den där mögliga getosten från någonstans utanför Paris. Till det hade jag pane carasau (beroendeframkallande tunnbröd från Sardinien) och lite plock som oliver, soltorkade tomater, fyllda småpaprikor och tryffelchips.

Idag är det söndag och vi ska snart hämta hem indiskt innan vi ska gå till Liseberg. Jag har siktet inställt på en paneer med kardemumma och grönsaker och Calle och Clara delar med största sannolikhet en butter chicken. Sigge brukar möla papadoms och peta i sig ris.