Den här kakan bjöd våra vänner på när vi var och hälsade på i deras nya, fina hus för några helger sedan. Jag är ju ingen kak-kind-of-person men den här, alltså. Det är kakornas kakor. Min syster var snäll och tog med sig äpplen från trädgården i mina föräldrars hus i Laröd sist hon hälsade på så jag har as we speak ett gäng äppelchips på gång i ugnen. Kanske blir en kaka också om jag får feeling.

Receptet kommer från Buffé.

Hoppas att ni får en fin helg, vänner! Skickar med er ett lästips från Systembolagets hemsida där man kan gotta ner sig i deras korta serie om nördiga ölsamtal. Haha! Episkt. Kolla in.

Äppelkladdkaka med kanelfrosting

10-12 bitar

100 g smör (+till formen)

100 g hackad vit choklad

2 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

1 nypa flingsalt

0,5 tsk mald kanel

2 ägg

0,5 tsk rivet citronskal

3 dl rivet äpple

riven kokos till formen

300 g färskost

3/4 dl florsocker

1 dl vispgrädde

0,5 tsk mald kanel

5 äppelchips

1 dl hackade hasselnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ta av från värmen. Rör ner chokladen och vispa tills den smält. Blanda ner socker, mjöl, salt och kanel, Vänd ner äggen, ett i taget och rör ner citronskal och äpple. Smörj en form med löstagbarn kant (23 cm) och bröa med kokos. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Vispa färskost och florsocker fluffigt. Vispa ner grädden, lite i taget, och vispa tills den är fluffig. Blanda ner kanel och bred på (den KALLA) kakan. Toppa med äppelchips, hasselnötter och kanel.