Den här veckan har, trots ganska stressiga moment, varit spännande i matväg. Eller spännande och spännande, vi har dammat av några gamla klassiker (som pastasalladen) och provat lite nytt (som aloo gobi) och förutom det har jag bakat sirapslimpa och gjort en ny sats granola med hasselnötter och salta mandlar.

I måndags fyllde Sigge 1 år och våra vänner kom över och firade. Vi bjöd på cannelloni fyllda med ricotta och spenat, toppade med tomatsås, mozzarella och parmesan. Till det åt vi en sallad med vitkål och isbergssallad dressad med senap, dill och honung.

I tisdags gjorde jag en aloo gobi som vi åt med naan med koriander och vitlök, raita, chilipickles och limechutney.

I onsdags gjorde Calle en pastasallad med purjolök, fetaost och småtomater och som vi toppade med massor av tabasco.

I torsdags kom en kompis över på middag och vi bjöd på en bönchili som vi åt med crème fraiche, riven cheddarost och färsk koriander. Till chilin hade vi surdegsbröd.

I fredags åt vi pizza.

I lördags åt vi papardelle med svamp, schalottenlök och färsk timjan (vi har fortfarande en jättebuske i vårt kryddland på landet).

Idag är det söndag och  om ett tag ska vi traska iväg mot Liseberg där det just nu är Halloweenfirande. Middag äter vi på vägen – vi svänger inom favoriten Wrapped och festar till det med burritos.