Den här veckan, alltså. I made it. Helt plötsligt är sena pluggkvällar, jobb och existentiella frågor ett minne blott och så är det äntligen fredag. Sigge har just somnat och jag äter frukost efter morgonens yogapass. Jag bakade sirapslimpa igår och har två ohemult goda smörgåsar med prästost framför mig, och det tillsammans med ett glas iste och några tomater är en riktigt fin frukost i min bok.

Den här helgen blir lugn. Sigge är vaccinationshängig så ikväll blir det pizzafredag (och bubbel, praliner och OST) hemma men imorgon packar vi ihop oss och åker till landet. Vi ska sätta vitlök, plocka in olivträdet och fixa med det sista innan kylan slår till ordentligt.

Nu ska jag snart ta tag i den här dagen, men först tänkte jag bara lämna ett tips inför helgen. Jag är nämligen barnsligt förtjust i varma mackor och det här är min standardlunch de dagar jag är hemma med Sigge. Surkål köper jag från en tjej på vår lokala REKO men det finns ju i princip i vilken affär som  helst nu för tiden.

Varma mackor med senap och surkål

Till de här mackorna passar formfranska allra bäst tycker jag – jag brukar köpa med fullkorn. Bred smör på en smörgås, ett tjockt lager grovkornig senap (jag har en polsk senap med en gnutta pepparrot i som är helt ohanterbart god) och toppa med surkål, lagrad ost + en macka till. Kör i järn tills de är ordentligt knapriga. Ät som frukost, lunch, tillbehör till middag eller precis närsom du får feeling.