Den här veckan har mina (sena) kvällar bestått av att ligga på soffan och titta på Timjan, Tupp och Tårta (får ALDRIG rätt ordning på namnet men nu är det nog som det ska vara…) och jag har så många nya recept jag vill prova. Lisa Lemkes cacio e pepe, Zeinas… ALLT, Sandra Mastios vitlöksbröd. I sann Zeina-anda slog vi på stort och åt meze i tisdags, en av mina absoluta favoritmåltider faktiskt. Förutom det har vi haft ett jättekalas för Sigge här hemma, varit bortbjudna på middag hos Bibbi och så har vi såklart ätit pizza.

I måndags åt vi en potatis- och broccolisoppa med vita bönor. Som topping hade vi en valnötsröra med färskost, citronzest och rostade valnötter och som tillbehör hade vi rågbrödstoast med dijonsenap, lagrad ost och surkål (som vi dippade i russian dressing – majonnäs, chilisås, rökt paprika, salt och svartpeppar från kvarn.

I tisdags festade vi till det med meze. Ugnsrostad aubergine med tahinisås (helt ohanterbart gott), fattoush med extra granatäpplesirap, muhamara, hummuslabneh och libabröd.

I onsdags var det snabbmiddag deluxe när jag sladdade hem från jobbet och slängde ihop quesadillas med ajvar, mozza  och spenat. Som tillbehör hade vi en kålsallad med mandolinad vitkål, rapsolja smaksatt med krondill, äpplecidervinäger, salt och svartpeppar.

I torsdags var vi på middag hos Bibbi och hon bjöd på rotfruktspytt med kantareller (!) coh quornfilé till mig och kallskuret till de andra. Till efterrätt åt vi citroncheesecake.

I fredags åt vi pizza.

I lördags hade vi 1-årskalas för Sigge! Vi bjöd på en vegetarisk gryta (eller falsk fisksoppa som det också kan kallas) med saffranskokt fänkål, potatis och ugnsrostade tomater. Till den hade vi dillaioli och nybakat levain. Till efterrätt åt vi chokladtårta, mammas kanelbullar och snoddas (eller kärleksmums som de kallas ibland).

Idag är det söndag och snart ska vi äta tacos, en rökig halloumivariant från Santa Maria. Halloumin äter vi i vetetortillas tillsammans med guacamole, riven ost och picklad rödlök.