Den här veckan kom hösten på riktigt, kan man säga. Vi har fin utsikt över trädtopparna från vårt vardagsrum, och för varje dag blir löven mer och mer gula. I matväg har det varit högt och lågt, från kålpudding till färsk tryffel. Baklängesmatedeln ser ut såhär…

… i måndags förberedde jag en kålpudding med sojafärs tidigare på dagen som sedan fick stå till sig under dagen. Kålpuddingen åt vi med kokt potatis, brunsås och rårörda lingon.

I tisdags kom jag hem från jobbet och möttes av Calles raggrakor. GAH vad gott det är. Som tillbehör hade vi rårörda lingon och kikärtor med havssalt, olivolja och furikakefrön.

I onsdags gjorde jag shakshuka, en av mina favoritvardagsrätter. Shakshukan åt vi toppad med färsk koriander och som tillbehör hade vi nybakat levain, labneh (med chili och ramslök härifrån, supergoda!) och svarta oliver.

I torsdags gjorde jag samosas (fyllda med potatis, lök och gröna ärtor + massor med kryddor) som vi åt med en hel, ugnsrostad blomkål (som jag smorde in i rumstempat smör och sambar-curry) och raita. Två tummar upp från mig, men Calle var lite mer meh.

I fredags åt vi pizza.

I lördags kom vänner på besök hos oss på landet och med sig hade de en färsk tryffel (direkt från Italien!) och den hyvlade vi över en svamprisotto. Till efterrätt åt vi mintchoklad och drack dessertvin.

Idag är det söndag och vi är trötta. Minst sagt. Att laga mat var det inte tal om så Calle åkte och köpte falafel till oss.