Torsdag kväll, barnen har somnat och jag ska snart lägga mig raklång på soffan och titta på de nya avsnitten av Tupp, Timjan och Tårta men först ska jag svepa en drink och leta efter något riktigt gott att laga till helgen. Imorgon har vi pizzafredag hemma, men på lördag morgon packar vi in oss i bilen och åker till landet. Den här helgen är det skördefest på Orust (eller rättare sagt i hela Västra Götaland) men vi får nog se om vi tar oss ut någonstans. Väderprognosen ser ut att vara väldigt mycket höst (och då pratar vi inte de fina, krispiga höstdagarna utan snarare de med skyfall och grå himmel) men det gör inte så mycket. Att skrota omkring inomhus är fint det med.

Men hörni, innan jag stänger ner här tänkte jag skicka med några lästips inför helgen. Den här artikeln i New York Times följer ett gäng olika familjer runt om i världen när de äter vardagsmat. Spännande att se vad just vardagsmat kan vara i till exempel New Delhi, Paris och Riyadh, och i The Guardian har en av mina favoritkockar, Yotam Ottolenghi, delat med sig av några annorlunda potatisrecept. Som en bonus – firar ni Rosh Hashanah har Epicurious några recept som ser spännande ut. Hoppas ni får en fin helg, vänner. Vi hörs snart igen!