SOLSKEN, värme och champage. Tre fina ingredienser i en riktigt bra ladda-batterierna-helg. Vi ska snart traska mot Näckrosdammen, men först – baklängesmatsedeln. Såklart.

I måndags hade vi MBT hemma hos oss och temat var #skördetröska. Mitt bidrag var en en filmjölkslimpa med lingon, honung och pumpafrön och en coleslaw med spets- röd och vitkål. De andra hade sötpotatiskroketter (GAH), potatis med brynt smör, smetana och västerbotten och fyllda zucchinis. Till efterrätt åt vi rödbetskaka och en sockerkaka med hallonglasyr.

I tisdags kom vänner över på middag och vi bjöd på ratatouille toppad med mozzarella och oliver. Till rataouillen hade vi gnocchi som vi plockade fram från frysen, och foccacia med citron.

I onsdags dammade vi av en gammal klassiker och åt burritos, fyllda med paprika och lök, salsa, guacamole, picklad rödkål, riven cheddar och gräddfil.

I torsdags gjorde vi en sötpotatis- och kikärtscurry som fick puttra under dagen. Till den hade vi naan, ris och färsk koriander.

I fredags åt vi pizza.

I lördags drack vi champagne och åt ost i solen på trädäcket på landet – alltså VÄDRET – och till middag åt vi trattkantarellsoppa till förrätt och en Mont D’or med surdegsbröd till varmrätt.

Idag är det söndag och Calle är as we speak och hämtar hem mat pga trötta och orkar inte laga något. Burgare och pommes till de andra, halloumisallad och lökringar till mig.