Den här veckan har jag gjort något jag sällan gör. Jag har tittat på tv. Haha! Vilken skräll. Men vet ni, jag råkade sätta igång tvn just när en konsert med Eric Bibb satte igång, och den var helt fantastiskt bra! Efter den kom en otroligt sevärd dokumentär om Blue Note, det klassiska skivbolaget som gav ut några av de bästa jazzskivorna som finns. Kolla in båda om ni får möjlighet. Ok vänner, från tv-tips till baklängesmatsedeln, för det här har vi ätit i veckan.

I måndags förberedde jag en lasagne på morgonen, som sedan fick stå och dra sig tills vi skulle äta. Jag gjorde en klassisk lasagne med bechamelsås (med muskotnöt och massor av riven ost) och sojafärssås (nåja, kanske inte helt klassisk…) som jag rev ner zucchini i. Lasagnen åt vi med kålsallad.

I tisdags gjorde vi en stir fry på äggnudlar som vi åt med tofu, rödkål, lök och en riktigt het svartpepparsås.

I onsdags gjorde jag ett kylskåpsrens vilket resulterade i en slags texmexgratäng med cayennekryddad sojafärs, svarta bönor, purjolök och majs. På toppen låg ett täcke med ägg, crème fraiche och lagrad cheddarost. Som tillbehör hade vi en salsa med slattar på tomater, färsk gul lök, koriander, mango och jalapenos.

I torsdags stekte vi vietnamesiska pannkakor på rismjöl, ägg och kokosmjölk. De fyllde vi med kålrabbi, morötter, mungböngroddar, svamp och koriander och till det hade vi en sötsur sås med sesamolja, soja, pressad lime och chili.

I fredags kom vänner över på pizza. Till efterrätt åt vi Världens Godaste Getost, en bit Brie de Favières och en plommonmarmelad och kanel och ingefära som jag kokade ihop på några överblivna plommom jag hittade i kylen.

I lördags åt vi tacos! Den hederliga gamla taco-varianten med allt det där man brukar ha på – grönsaker, salsa – ni vet.

Idag är det söndag och eftersom vi sladdade in på vår gata i stan lagom till middagstid köpte vi med oss indiskt hem. Kikärtsgryta med mynta och lök till mig, butter chicken till de andra och naan med vitlök, pickles och papadoms till oss alla.