Vissa grillar året runt. Inte vi. Helgen som kommer är den sista, sen är jag klar. Finito. Kaputt. För mig hör grill till sommar, sol och bara ben och inte kyla, snö och vantar. Med det sagt – passa på att göra den här salladen till helgen, om ni kan få tag på färsk majs vill säga.

När vi är i USA köper Alex alltid hem färsk majs till mig, eftersom hon vet att jag är GALEN i amerikansk New Jersey-majs. Det finns inget som den i majsväg! Den här salladen är ack så enkel men får fin untz med de grillade limeklyftorna. Passa på, kompisar. Snart är vintern här.

Sallad med grillad majs

4 portioner

1 huvud isbergssallad eller annat i salladsväg du gillar

2 majskolvar med blast

1 kruka koriander, grovt hackad

3 salladslökar, tunt skivad

1 burk svarta bönor

1 färsk jalapeno, fint hackad

2 lime, delade på hälften

Blötlägg majsen i en kvart. Lägg majsen på grillen (med blast och allt) och låt gå tills blasten är alldeles svart, ungefär 10-15 minuter. Låt svalna en pytteliten stund och pilla sedan bort blasten och skär bort majskornen från kolven. Riv isbergssalladen i stora bitar och lägg i en stor skål. Toppa med de andra ingredienserna och pressa över lime som dressing. Blanda runt. Servera med exempelvis quesadillas.