Att äta någon form av smörgås till lunch är lite av vår nya grej. När vi handlade från REKO innan vi åkte till USA fick vi med oss några riktigt fina bifftomater hem, och de stoppade vi in i en BLT. Calle åt den vanliga varianten med bacon och jag med rökta kokoschips. Jag har länge försökt att baka perfekt bröd till just olika sorters smörgåsar MEN jag har kapitulerat inför det faktum att formbrödet man köper funkar fint. Fullkornsvarianten är min favorit.

Jag tycker det är godast att rosta brödet, helst så att det är ordentligt frasigt. Majonnäsen gör du enkelt såhär.

BLT (Bacon, Lettuce & Tomato)

2 smörgåsar

4 skivor formbröd, rostat

4 msk majonnäs

4 salladsblad, helst isberg

1 bifftomat

några skivor bacon eller en näve rökta kokoschips

salt, nymald svartpeppar

Rosta bröden och låt svalna något. Skiva tomaterna och strö över salt och svartpeppar från kvarn. Bred på majonnäs på brödskivorna, toppa med isbergssallad, tomatskivor och några skivor knaperstekt bacon eller en näve rökta kokoschips. Toppa med ännu en brödskiva, tryck till  försiktigt och stick ner en tandpetare så att allt håller sig på plats.