Idag ska vi ha en lugn dag. Åka en sväng till affären, förbereda en svamprisotto, kanske gå en sväng till lekplatsen, kolla in ett vattenfall. Vi får se vad det blir. Imorgon har vi ytterst lösa planer på att åka till Brooklyn, men vi får se hur dagsformen känns när vi vaknar.

Igår åt vi burgare, och herregud vilka burgare! Grillad portabello med vitlök och örter till mig, kött till de andra. Karamelliserad lök, blue cheese, polska pickles och sötpotatispommes. GAH! Som tillbehör gjorde Alex en helt magisk cole slaw med bland annat ruskigt god polsk senap och sellerifrön. Jag försökte faktiskt mig på att göra en cole slaw för några veckor sedan hemma i Göteborg och den blev inte så dum den heller! MEN – med det sagt – jag gjorde utan morötter, men föredrar nog med faktiskt. Att blanda olika kålsorter var supergott (vi hade spetskål, rödkål och vitkål) och sellerifrön är ju nog faktiskt en nödvändighet… (Eller sellerisalt om man inte har frön).

Cole slaw, the Alex version

Hyvla kål tunt, riv morötter. Blanda en dressing på fet yoghurt, majonnäs, senap (en som inte är för vinäger-ig), salt, peppar från kvarn och sellerifrön. Massera in dressingen i kålen, smaka av med ännu mer kryddor. Låt stå till sig en stund innan servering.