Veckan började i Sverige och avslutades på andra sidan Atlanten. Trots att det är slutet av augusti är vädret riktigt varmt och fint. Vi är i the Poconos på våra vänners sommarställe uppe i bergen och livet går sin gilla gång. De målar, vi chillar och på kvällarna äter vi mat och dricker vin tillsammans. Det är fint, det. Baklängesmatsedeln? Såhär!

I måndags åt vi pastasallad med pesto, purjolök, fetaost och crème fraiche. Några skvätt tabasco på toppen = snabbmat.

I tisdags hade vi MBT! Mina bidrag var en börekpaj med mangold, fetaost och oliver och friterade zucchiniblommor. Förutom det festade vi till det med kikärtssallad, crostinis med getost och aprikos, majsröra med sriracha, grönsallad med kål och sugar snaps och tofu med en übergod kryddblandning. Till efterrätt åt vi äpplekaka och äpplepaj med vaniljsås.

I onsdags var det packningsdag deluxe och kylskåpet var tömt så till middag hämtade vi hem mat. Buddahbowl med marinerad tofu från Poh-Keh till mig, sushi till resten.

I torsdags landade vi i New York sen eftermiddag och hamnade i milslånga köer till passkontrollen så innan vi körde vidare mot PA slängde vi oss burgare, pommes och en gigantisk läsk. När vi kom fram hade Alex och Adam fixat vin och plockmat – grillade auberginer, guacamole och tortillachips (haha, OM de vet vad vi gillar…) och ostar och kallskuret.

I fredags åt vi pastaVongole till några i sällskapet och tomatsås på färska tomater (som vi köpt på Farmers Market i Hawley tidigare under dagen, SÅ goda) med parmesan och basilika. Till efterrätt festade vi till det med brown butter chocolate chip cookies.

I lördags hade vi BBQFärska majskolvar, nyskördade zucchinis, kielbasas, ugnsrostad potatis med rosmarin, långsmala paprikor och garlic sprouts. Till efterrätt grillade vi marshmallows som vi geggade ihop med choklad mellan två kex = s’mores.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit Alexandras ratatouille tillsammans med pasta (och färsk salsiccia till de andra).