Imorgon börjar jag jobba igen, på torsdag drar vi till New York och där emellan ska jag hinna med ungefär en miljard saker – MBT bland annat (hurra!) för att inte tala om packning… Ska sätta igång ungefär i detta nu så utan att passera gå – baklängesmatsedeln.

I måndags kom vi hem efter en snabbvisit på landet så till middag hämtade vi hem indiskt. Kikärtsgryta med mynta och lök (och massor av pickles och chutney som tillbehör) till mig, papadoms och butter chicken till resten av familjen.

I tisdags gjorde vi tortiglioni med en enkel tomatsås (1 burk hela, konserverade tomater, salt, svartpeppar från kvar, en klick honung + färsk basilika mot slutet, blanda ner pastavatten för att späda = klart) som vi åt med svarta oliver, mozzarella och olivolja.

I onsdags gjorde vi en variant av mexican rice and beans, som är precis vad det låter – ris som kokar in med grönsaker (vi hade majs, svarta bönor och tärnade tomater) och vätska. Precis innan servering rörde vi ner cheddarost så konsistensmässigt påminner det lite om en risotto. Som tillbehör hade vi guacamole.

I torsdags gjorde vi enklast möjligast och svängde ihop quesadillas som vi fyllde med en röra på tärnad grön paprika, rödlök, majs och svarta bönor + riven cheddar. Till våra quesadillas åt vi vitkålssallad med avokado, som smakar ungefär som om man korsat cole slaw med guacamole. Ljuvligt, med andra ord.

I fredags åt vi pizza! En marinara (med tomatsås, torkad oregano, färsk basilika och tunt skivad vitlök), en margarita (med mozzarella tomatsås och färsk basilika) och en med tomatsås, svarta oliver, färsk basilika och mozzarella).

I lördags bjöds vi på middag och till förrätt åt vi tomater, buffelmozzarella och basilika och till varmrätt åt vi pasta med ugnsbakad aubergine och tomatsås. Till efterrätt dukades det upp tre riktigt goda ostar.

Idag är det söndag och vi har ätit tidig middag med vänner. Portabelloburgare med ost, karamelliserad lök och majonnäs, och till efterrätt åt vi plommonpaj.