Den här veckan har haft många höjdpunkter i matväg. Gyozas, burrata och napolitansk pizza, bland annat. Nu ska vi ta en drink innan maten men först – baklängesmatsedeln.

I måndags kom vi tillbaka till stan efter några veckor på landet och i Skåne, och eftersom vi varken orkade eller ville laga mat när vi baxat in oss i lägenheten hämtade vi hem mat. Sushi till Calle och kidsen och Buddah bowl från Poh-Keh till mig.

I tisdags kom vänner över på middag och vi bjöd på bönchili (med massor av gujaillo och chipotle) som vi åt med nygräddat surdegsbröd, crème fraiche, riven cheddar och limeklyftor.

I onsdags var det en sån dag när vi rörde med precis allt här hemma men på kvällen efter mitt yogapass festade vi till det med gyozas (fyllda med vitkål, svamp, salladslök, koriander + ponzu, shoyusoja, vitlök och ingefära) – de godaste vi gjort hittills tror jag.

I torsdags var vi och bunkrade i Saluhallen så på kvällen blev det plock. Burrata och tomater på surdegsbrödvitkålssallad med dill, oliver en masse, ostar och kallskuret till de andra.

I fredags gjorde vi för första gången napolitansk pizza här hemma. Allt började med ett avsnitt av Landgång och en bortglömd kokbok (Pizza Napoletana, av de två überpizzanerdsen bakom Lilla Napoli) och slutade med riktigt goda pizzor. Vi gjorde en marinara (med endast tomatsås, torkad oregano och vitlök) och en margarita (med tomatsås, buffelmozza och färsk basilika) och de andra åt även en med tomatsås, sobrasada, buffelmozza och färsk basilika.

I lördags gjorde vi burgare! De andra åt Calles smash burgers och jag åt bönburgare. Burgarna toppade vi med sallad, jalapenomajonnäs och mandolinad rödlök och som tillbehör hade vi pommes frites och dippa.

Idag är det söndag och till middag ska vi äta ugnsrostade grönsaker (morötter, brysselkål, lök, potatis, morötter och blomkål) med salvia och till det vi äta salviaspäckad aubergine med dijonsås.