Lördag morgon, bäst i världen. Det regnar ute och vi skrotar omkring här hemma i PJ. Dagens planer är högst oklara och det enda vi vet säkert är att samtliga vill äta hamburgare och pommes ikväll, så hamburgare får det bli. Längtar redan.

På helgerna äter vi ofta lunch ute, men om vi inte gör det blir det något som går snabbt att göra – som til exempel sallad. Den här halloumisalladen med quinoa och jordgubbar svängde jag ihop på landet för några helger sedan när samtliga i sällskapet (läs: Calle) höll på att braka ihop av hunger. Receptet kommer från Köket.

Halloumisallad med jordgubbar

4 portioner

3 dl kokt quinoa

500 g jordgubbar, kvartade

250 g tomater, delade

1 avokado, tärnad

0,5 gurka, skivad

200 g halloumi

1 paket blandad sallad

1 dl rostade pecannötter

några myntablad

vinaigrette (jag gör oftast med raps- eller olivolja, dijonsenap, riven vitlök, honung, salt och peppar)

Lägg quinoa, sallad och resterande grönsaker och jordgubbar på ett stort fat. Blanda vinaigretten och häll över. Toppa salladen med stekt halloumi, rostade pecannötter och garnera med myntablad.