Calle står as we speak och “bollar” deg till morgondagens pizzafredag (vi provar en ny slags pizza imorgon – återkommer med resultatet) och jag ska snart gå och lägga mig. Idag har vi inte gjort så mycket mer än att inhandla nödvändigheter som exempelvis oliver, salta macadamianötter (en av mina stora laster i livet) och burrata. För oss är det semestermode i några dagar till, sen är det inte många jobbdagar kvar innan vi åker till USA för att hälsa på Alex och Adam.

Det har blivit många båtfärder men inte så mycket kompishäng eftersom de flesta av våra vänner har haft fullt upp i sommar, men våra ständiga vapendragare som numera flyttat ner till västkusten har vi såklart träffat och för någon vecka sedan bjöd de på en löjligt enkel men ack så god efterrätt med mascarpone, syltad ingefära och svartpeppar. Jag tror att idén kommer från en av Fanny Bergströms kokböcker, om jag inte minns fel.

Mascarpone, syltad ingefära, svartpeppar

Blanda mascarpone med lite florsocker och skopa upp i skålar eller glas. Toppa med skivad, syltad ingefära och nymald svartpeppar.