Denna dagen, ett liv som farbror Melker brukade säga. Vi har gjort allt det där vi skjutit upp de senaste månaderna (lämna kläder på kemtvätt, panta burkar, ta bort skötbordet unt so weiter) och jag har varit på ett efterlängtat yogapass efter några veckors uppehåll. Nu ska jag snart få vår äldsta nattsuddare i säng, men först – rökiga kokoschips. Que, tänker du? Hear me out.

Jag såg något liknande i ett avsnitt av Diners, Drive-Ins and Dives och provade att göra egna att ha på en BLT istället för bacon. AH! It’s a keeper, det här ska jag göra snart igen.

Rökta kokoschips

2,5 dl

2,5 dl stora kokoschips

1 msk lönnsirap

1 msk kokosolja

1 msk vatten

1 msk tamarisoja

2 tsk salt

2 tsk liquid smoke

Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Rör ihop allt till marinaden och blanda med kokosen i en skål. Rör runt med händerna tills allt är täckt. Lägg ut i ett jämt lager på plåten och grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Rör runt då och då – de är färdiga när de är gyllenbruna. De blir ännu mer krispiga när de svalnat.