Jag ligger fasligt mycket bakom när det gäller att skriva ner recept, om man säger så. Den här friterade getosten åt vi i våras någon gång… Jag har för övrigt fått dille på just getost den senaste tiden och är på Hildas var och varannan dag för att köpa en bit av VGG* som råkar vara min och Calles just nu absoluta favoritost.

I den här salladen är det dock ingen fancypants-ost utan en såndär billig, ganska tjock rund historia man köper i en vanlig mataffär. I salladen är det blandade gröna blad, ugnsrostade rödbetor, tomater, rostade valnötter och puffat bovete. Den är dressad med en honungsdijonsdressing.

Friterad getost

2 portioner

1 stor bit getost (som går att dela i 2 tjocka bitar)

1 dl vetemjöl

2 dl panko

2 ägg

olja att fritera i

Värm oljan i fritös till 165 grader. Dela getosten i 2 tjocka bitar och doppa sedan först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Se till att täcka hela getosten! Sänk försiktigt ner i oljan och fritera tills osten har fått en gyllenbrun färg, det tar 1-2 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

*VGG = Världens Godaste Getost, en Tomme.