Veckans upptäckter i matväg? Min svågers körsbärssylt med kanel och kardemumma (på nybakade frallor), samosas med potatis och gröna ärter och hel, stött spiskummin. Annars? Vi avslutar veckan på landet och har ätit årets första kantarellsmörgås, min svägerska Emma har picklat chilis (jag LÄNGTAR tills de är klara) och vi har skördat några riktigt goda tomater. Hallelulja!

I måndags var det 300 grader varmt och vi gjorde det enklaste vi kunde komma på – vi grillade korv med brödFärsk salsiccia till Calle och Anammas chorizo till mig. Till korven gjorde vi en potatissallad (vi hittade kall potatis i kylskåpet hemma hos mamma och pappa) med schalottenlök, blekselleri, kapris och vinaigrette.

I tisdags spenderade vi dagen i Köpenhamn och innan vi åkte hemåt åt vi på Warpigs. Vi beställde in lite allt möjligt, bland annat mac n cheese, dillpickles och coleslaw, och Calle slog på stort och köpte chicken wings modell jättestarka.

I onsdags träffade vi en kompis för middag och vi åt meze på Naomi. Vi åt en kavalkad av mina absoluta favoriter; falafel, muhmmara, hummus, labneh, fattoush och tabouleh. SÅ gott.

I torsdags blev vi bjudna på middag hos våra vänner och som vanligt det episkt. Supergoda samosas fyllda med potatis och ärtor, raita och grillad blomkål. Till efterrätt åt vi något helt magiskt – mascarponekräm med syltad ingefära och svartpeppar.

I fredags åt vi pizza med lite blandad kompott. En med crème fraiche, zucchini, dill och päronreduktion (som jag är typ besatt av och har på nästan allt nu för tiden…), en med tomatsås, svarta oliver, mozzarella, riven parmesanost och färsk basilika och en med crème fraiche, mozzarella, pinjenötter, karamelliserad gul lök, rödlök och babygrönkål.

I lördags festade de andra till det med skaldjur och jag åt en enkel chèvre chaud toppad med pinjenötter och honung.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit ratatouille med Calles übergoda gnocchi. Till efterrätt bjöd jag och Vera på hemmarullad tryffel med havssalt.