Att baka kakor är ju inte direkt min grej om man säger så eftersom jag har ungefär noll tålamod när det kommer till att följa recept till punkt och pricka. Tur då att det finns enkla kakor som typ drömmar, som dessutom råkar vara en av mina absoluta favoritkakor. Jag smulade ner några lavendelblommor i smeten eftersom vi har massor med lavendel på landet, och det blev himla gott!

Receptet kommer från klassikern Sju Sorters Kakor.

Lavendeldrömmar

50-ish stycken

100 g smör

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 dl olja med neutral smak

1 tsk hjorthornssalt

4 dl vetemjöl

0,5-1 msk smulade lavendelblommor

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa det rumsvarma smöret, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan (lite i taget) och blanda ner hjorthornssalt med lite av mjölet och rör ner i degen. Arbeta in resten av mjölet och de smulade lavendelblommorna. Rulla ut degen i 2 längder, skär i bitar och forma till bollar. Grädda i 20 minuter i mitten av ugnen tills drömmarna fått fin färg.