Varje sommar brukar vi skämtsamt kora årets drink baserat på hur ofta vi gjort den. Ett år var det Pimm’s (fast det var tydligen bara jag som minns den med värme?) och något år var det Aperol Spritz, ett annat “den gröna”. Det här året skulle jag vilja påstå att gin & tonic har fått en revival eftersom vi har hittat väldigt bra tonic, men bäst av alla drinkar det här året är utan tvekan MICHELADAN. Det är vi ganska ensamma om att tycka verkar det som, för de flesta vi bjudit den på är inte riktigt lika exhalterade som mig och Calle. Haha.

Helt oförklarligt faktiskt för den har ALLT – den är svalkande, har lite untz, är salt och påminner något om en mexikansk nästkusin till en Bloody Mary. What’s NOT to like?

Michelada

1 drink

MYCKET is

2 stänk tabasco

3 stänk worchestershiresås

6 cl tomatjuice

nymald svartpeppar

1 lime

2-ish dl öl (typ Corona) att toppa upp med

tajin på toppen

salt & tajin till glaskanten

Doppa glaset med kanten neråt i liten vatten och doppa sedan i tajin och salt för att få den gottiga salta kanten (som dessvärre inte syns speciellt bra på bilden eftersom, erm, någon redan ätit upp den…) Lägg is i glaset och fyll på med alla ingredienser, toppa med tajin och drick direkt. Krydda med mer tabasco om du vill ha ytterligare untz.