Vi har spenderat helgen i Uppsala, och när vi traskade hem från festen i lördags natt konstaterade vi båda att vi verkligen tycker om den staden. Att en av mina äldsta och bästa vänner bor där är ju dessutom ett stort plus (och vissa andra i familjen är ytterst nöjd med att Pelle Svanslös finns på Åsgränd…) Har vi ätit då? Oh, ja, det gör vi alltid. Såhär ser veckan ut i matväg:

I måndags gjorde vi en rekordsnabb Caesarsallad som de andra åt på klassiskt vis med kyckling och bacon och jag med quornfilé.

I tisdags gjorde jag en moussaka som fick stå och gotta till sig nästan exakt hela dagen. Potatis i botten (inte alls gott tyckte Calle) och sedan varvat med vegofärssås, aubergine och toppat med ostsås och ännu mer ost. Moussakan åt vi med en enkel grönsallad.

I onsdags grillade vi lite blandad kompott – hjärtsallad, färsk majs (som vi gjorde elotes på) och någon slags kött till de andra. Till det hade vi en sallad med melon, pinjenötter och fetaost.

I torsdags köpte vi med oss vongole (musslor, med andra ord) när vi var i Stenungsund eftersom spaghetti vongole råkar vara en av Calles absoluta favoriträtter. Jag åt en enkel aglio, olio e peperoncino eftersom det är nästan exakt samma rätt sans musslor.

I fredags åkte vi till Uppsala och på kvällen hälsade vi på min BFF! Vi drack bubbel och grillade korv och skålade för deras kommande bröllop. Vilken fin kväll!

I lördags var det alltså dags för bröllop på Snerikes Nation, och vilken fest det blev! Till middagen bjöds det på chèvre chaud till förrätt, marulk till varmrätt (och jag fick en supergod vitlöksgratinerad portobellosvamp) med ugnsrostade primörer och till efterrätt åt vi citronparfait med knäckig knäck.

Idag är det söndag och vi kom just hem till landet efter en heldag i bilen. Till middag svängde vi ihop en ytterst enkel varm smörgås med getost, honung, rostade valnötter och rucolasallad.