Idag var det alldeles spegelblankt på havet när vi vaknade så efter att vi ätit frukost och packat ihop oss tog vi en sväng med båten och åt lunch på havet (gazpacho, den bästa sommarlunchen som finns – går utmärkt att dricka ur kopp kan jag meddela, om man råkar glömma alla bestick…) och vissa av oss badade dessutom.

För några dagar sedan åt vi en caesarsallad som blev otroligt god! Receptet på dressingen har jag haft nerskrivet i min telefon ungefär hur länge som helst och äntligen kom jag för mig att prova. Tur det, för det var den godaste caesardressingen jag ätit. Prova! Istället för att ha kyckling till brukar jag marinera quornfiléer, och istället för bacon kan man ha rökta kokosflingor – får återkomma med recept på det.

Caesardressing – den bästa

1 stor sats

1,5 tsk dijonsenap

2 äggulor

0,5 msk äppelcidervinäger

1 stor vitlöksklyfta

massor med salt & nymald svartpeppar

0,5 dl mjölk

2 dl rapsolja

1,5 dl fint riven parmesanost

Lägg dijonsenap, äggulor, äppelcidervinäger, riven vitlök och mjölk i en kanna eller bunke med höga kanter och mixa med stavmixer. Häll ner olja långsamt och fortsättmixa hela tiden tills dressingen har tjockat. Blanda ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.