Det är tur att det är semesterläge de kommande veckorna för efter två kvällar med middagar (och bubbel, öl, vin och snaps…) och en kväll med 50-årsbaluns för min bror är jag slut som artist. Nu väntar några dagar på landet innan vi laddar om och ger oss ut på turné för att gå på bröllop i Uppsala. I matväg den här veckan då? Hämtmat, bakispizza och smörrebröd bland annat.

I måndags orkade vi inte laga mat så Calle gick till Poh-Keh på Teatergatan och köpte med sig en Buddah bowl (med marinerad tofu, kimchi, ananas, cashewnötter, ris och koriandermajonnäs) till mig och traskade sedan vidare och köpte med en sushi till sig själv.

I tisdags kom vänner över på middag och vi bjöd på smörrebröd, öl och snaps. Smörrebröden toppade vi med lite olika saker – ett med friterad halloumi, remouladsås och picklad lök, ett med skivad potatis, syltlök och rostad lök och ett med Blå Kornblomst, Svarte Sara, päronreduktion och krasse.

I onsdags gjorde vi spaghetti puttanesca, perfekt rensmat för oss eftersom vi alltid har ingredienser hemma. Tomatsås, kapris, buffelmozza och färsk basilika.

I torsdags kom Stina och Fredrik över för bubbel och plock och vi bjöd på nachos deluxe med tortillachips i botten och sedan ett berg av Anammas vegofärs, svarta bönor, cheddarost, rödlök, crème fraiche och jalapenos. Som tillbehör hade vi färsk limeguacamole och salsa molcajete.

I fredags hade vi pizzafredag i stan (håll i hatten!) och den här gången åt vi en med crème fraiche, ugnsrostad citron, dill och oliver och en med crème fraiche, svarta oliver, lök och mozza. Clara, Calle och Bibbi fick även en med tomatsås, mozza och ‘nduja.

I lördags var det 50-årskalas för min bror (med (80-TALS TEMA, ni skulle sett hur vi såg ut) och det bjöds på bubbel och snacks, en jättebuffé med ostbricka, kallskuret, falafel, olika sallader, bröd, kalla såser och en uppsjö av andra godsaker. Till efterrätt åt vi mammas Pinocchiotårtor.

Idag är det söndag tillika vår bröllopsdag! Vi har barnvakt och firar på restaurang firat genom att köpa hem mat. Vi avslutar veckan på exakt samma sätt som det började – med en Buddah bowl till mig och sushi till Calle. Haha. Jaja, vi planerar att ta igen firandet när kidsen somnat och då väntar suröl, praliner och sista avsnittet av Stranger Things. Ett riktigt bra firande det med, faktiskt <3