Idag är en sådan där dag där jag ligger ett steg bakom ungefär hela tiden. Skrotade omkring i pyjamas till klockan 11 och resten av dagen har verkligen gått på halvfart. Clara är trött, Sigge är trött och jag är trött. Hoppas på att yogapasset senare idag kan ruska liv i mig.

Matmässigt fortsätter vi på temat så-fort-som-möjligt här hemma, och eftersom vi spenderar ganska många dagar av veckan på landet försöker vi göra slut på det vi har i kylskåpet här i stan. Förra veckan hittade jag en burk grillade paprikor i kylen, och de åkte ner i en sallad med ett gäng andra grönsaker och lite bulgur. Supergott! Och toppen i lunchlådan dagen efter.

Bulgursallad med grillad paprika

Koka bulgur enligt anvisningar på paketet. Strimla grillad paprika och blanda med tomater, persilja och kidneybönor (eller vad du nu kan tänkas ha hemma och vill bli av med). Vi hade även i salladslök, kom jag ihåg nu (och DET är ju galet gott). Rör ner bulgur och servera med vinbladsdolmar och labneh (sistnämnda är en stapelvara i vårt kylskåp, finns på burk i kyldisken, tror det är från Sevan).