Jag misstänker att resten av Sverige gick på semester i fredags men i den här familjen kör vi på någon vecka till. När man jobbar deltid som vi gör blir det ganska mycket semesterfeeling ändå och eftersom vi ofta är på landet onsdag till söndag går det inte direkt någon nöd på oss. Hur som helst – veckans middagar. Pasta, kylskåpsrens och lite hämtmat står på menyn. At your service:

I måndags svängde vi ihop en pasta arrabiata som vi åt med slätbladig persilja och riven parmesanost.

I tisdags gjorde vi en tabouli som vi åt med vinbladsdolmar och tzatziki (båda från Zeytoon, ett av våra favorithak i Saluhallen).

I onsdags var det tömma-kylskåpet-onsdag eftersom vi i sedvanlig ordning åkte till landet för långhelg. Vi fick ihop en bulgursallad med grillad paprika, tomater, persilja och svarta oliverlabneh,  en mjuk och krämig Tomme och även fänkålssalami till de andra.

I torsdags åt vi tacos med spetskål, portobellosvamp och grillad majs. Toppade gjorde vi med syrad rödlök, svarta bönor, riven ost, guacamole och crème fraiche.

I fredags åt vi pizza!

I lördags åt vi rotsellerischnitzel (till mig och köttvarianten till de andra) med gröna ärtor och stekt potatis.

Idag är det söndag och eftersom vi just sladdade in på vår gata i stan hämtade vi hem mat. Halloumisallad och lökringar till mig, burgare till resten. Alla nöjda, alla glada.