Idag regnar det hos oss här på landet och vi skrotar omkring inomhus och gör inte speciellt mycket alls. Lite senare i eftermiddag kommer några vänner över på bubbel och ikväll ska vi förhoppningsvis få till något avsnitt av Stranger Things om våra nattsuddare till barn behagar somna i någorlunda rimlig tid. #ingenvetsäkert

Om ni har picklat några jordgubbar kommer här ett fint tips på vad ni kan använda dem till – och hörni, har ni inte picklat några jordgubbar kan ni skippa dem och använda färska istället. Receptet kommer från ett gammalt nummer av Buffé.

Jordgubbar, mascarpone och rosmarin

4 portioner

2 dl lag från picklade jordgubbar

0,5 dl strösocker

2 dl picklade jordgubbar

2 dl färska jordgubbar

rostade kokosflingor och färsk rosmarin

2 dl vispgrädde

125 g mascarpone

2 msk strösocker

1 krm vaniljpulver

Koka upp lagen från de picklade jordgubbarna med sockret. Låt koka på svag värme till en tjock sirap-ig konsistens, det tar ungefär fem minuter. Låt svalna något. Vispa grädde, socker, mascarpone och vaniljpulver fluffigt. Ansa och kvarta jordgubbarna. Fördela krämen på fyra tallrikar och toppa med picklade och färska jordgubbar, kokosflakes och rosmarin. Ringla över jordgubbssirapen.