Vi sladdade nyss in på vår gata i stan och jag ska snart gå och lägga mig eftersom jag jobbar imorgon men först en sammanfattning av vad vi har ätit i veckan. Burgare två gånger! Pizza! Räkfrossa! Så här har det sett ut hos oss vecka tjugosex:

I måndags åkte vi ut till min bror med familj och grillade burgare! Jag åt med halloumi och alla de där klassiska tillbehören man brukar ha – sallad, tomat, gurka, dressing

I tisdags hittade vi en stor påse potatis som sett sina bästa dagar så Calle svängde ihop gnocchi som vi åt med caponata, en italiensk variant av ratatouille. Det blev (okokta) gnocchis över – de frös vi in.

I onsdags blev det plock! Pasta och caponataresterburrata med tomater, olivolja, havssalt + svartpeppar, Pecorino Romano, soltorkade tomater och grillad sallad med gorgonzola. De andra fick även Spianata Calabra.

I torsdags grillade vi burgare – ja, igen… Vegburgare med kikärtor, kidneybönor och lök, smaksatta med färsk koriander och spiskummin. För att få burgarna att hålla ihop lite bättre på grillen friterade vi dem först (i en-två minuter). Burgarna åt vi i briochebröd med västerbottenaioli, nyskördad rucola, karamelliserad lök och tomat och som tillbehör hade vi sötpotatispommes.

I fredags åt vi pizzaVeckans topping var bland annat vitlöksblast, vindruvor, parmesancrème och rucola.

I lördags hade de andra skaldjursfrossa och jag åt istället västerbotten royal, nypotatis, gräddfil och gräslök.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit en vietnamesisk nudelsallad toppad med cashewnötter och salladslök.