Midsommarveckan avslutades på bästa sätt – med en skön dag. Lekplatshäng, take away-lunch vid Näckrosdammen, ett stopp för islatte på väg hem, träning, fläderjakt och alldeles strax ett avsnitt av Stranger Things. Men först – en sammanfattning av veckans middagar.

I måndags var det MBT med sommartema och det var så mycket godsaker! Sofie hade med sig en sallad med färskpotatis, ramslökspesto och ädelost, Kimpa hade en sallad med matvete, massor med färska örter, valnötter och nektariner, jag hade den här midsommarklassikern, Rebs hade gjort friterat tunnbröd med brie och tomat- och vaniljmarmelad, Pernilla hade en übergod spread med mandlar, Johanna hade med sig en gigantisk vattenmelon med mynta och Tobben bjöd på GT. Till efterrätt hade Karin med sig en Silviakaka och Linda hade gjort en slags sommar-trifle med jordgubbar och savoyardikex.

I tisdags åt vi pastasallad med pesto, purjolök och fetaost.

I onsdags gjorde jag en variant av Kimpas sallad med nektarin och matvete och till den åt vi biffar med quinoa och gröna linser och en kall röra på färskost, soltorkade tomater och färsk basilika.

I torsdags åt vi burritos med långsamstekt paprika och lök, guacamole, picklad rödkål, riven cheddar och crème fraiche.

I fredags firade vi midsommar här i stan, hos våra vänner ute i Långedrag. Till lunch åt vi klassiker som nypotatis och sillVästerbotten Royaldeviled eggskavring och surdegsknäcke och en ljuvlig efterrätt med mascarponekräm, picklade jordgubbar och rosmarin. Innan middagen dukade vi upp ostbricka och senare på kvällen grillade vi salviaspäckad aubergine som vi åt med lite blandat plock – rårakor med smetana och rödlök, vit sparrissallad och tartar på tomat.

I lördags var det midsommardagen vilket (såklart) betyder pizza! Toppade gjorde vi med alla möjliga slattar efter midsommarmiddagen (mozza, ett gäng olika ostar, oliver, lök, you name it) och istället för att grädda i ugn körde vi grillpizza! Ah, vilken ljuvlig kväll.

I morse slängde jag ihop en vegetarisk lasagne (med pesto på solroskärnor och Grana Padano) som vi gräddade nästan-klar och som fick gå helt klart precis innan vi skulle äta. Till lasagnen åt vi tomat- och löksallad med sherryvinäger.