Den här veckan har jag gått bananas med fritösen och gjort allt från potatischips till friterade gröna tomater. Det har varit en spännande vecka i matväg måste jag säga, och lite extra nöjd är jag med de rökta kokosflingorna vi hade på vår vegetariska BLT.

I måndags åt vi chipotlemarinerade quornfiléer i en sås på syrad grädde, sambal oelek, grönsaksbuljong och – rabarber. Det hela åt vi med ris och toppade gjorde vi med fint hackad gräslök.

I tisdags var jag ute och åt på HAK med mitt lilla mammagäng. Jag beställde in vit sparris med nässelkräm, krasse och rödlök. De andra åt allt från sötpotatisgnocchi till charkbricka och till det hela drack vi bubbel. Till efterrätt beställde jag dessutom in en ljuvligt god tryffel med karamelliserade sesamfrön.

I onsdags åt vi sallad med honungsdijångdressing (senap från Petersborg på Österlen, otroligt god) och bland annat rödbetor, tranbär, valnötter och krispigt bovete. På toppen hade vi dessutom en riktigt god pankopanerad och friterad getost.

I torsdags slog jag på stort och gjorde en vegetarisk BLT med rökta kokosflingor (som smakar bacon-ish). Förutom kokosflingorna hade vi på majonnäs, friterade gröna tomater och salladsblad och som tillbehör hade vi potatischips som jag friterat tidigare under dagen.

I fredags var vi bortbjudna på middag och eftersom vädret var varmt och soligt grillade vi och åt fajitas! De fyllde vi med stekt paprika och lök och de andra hade även kött i. Toppade gjorde vi med guacamole, crème fraiche och hot sauce.

I lördags hade vi gyozakväll! Mina fylldes med ostronskivling, salladslök och vitkål och Calle och kidsen hade snarlika fast med fläskfärs också. Som tillbehör hade vi två olika dipsåser – en med jordnötsolja och krossade jordnötter och en med ponzu.

Idag är det söndag och ikväll har vi ätit en belugachili till middag. Den åt vi i mjuka tortillabröd tillsammans med crème fraiche, avokado, riven cheddar och färsk koriander.