Imorgon är det fredag och vi har en efterlängtad helg på hemmaplan. Imorgon är vi bortbjudna på middag men på lördag ska vi laga något riktigt gott – vad det blir återstår att se för i nuläget är jag sugen på allt från egentillverkad pasta till en gigantisk ostbricka.

Om ni vill göra något riktigt gott till helgfrukost kan ni prova de här banan- och valnötspannkakorna som är så vansinnigt goda! Jag brukar ringla över lönnsirap (grade B – den som är extra mörk och fyllig) och strö över lite salt också. Himmelskt.

Banan- och valnötspannkakor

2 portioner

1 ägg

2,5 dl filmjölk

2,5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1 tsk råsocker

0,5 tsk salt

30 g smält smör

1 mogen banan

0,5 dl rostade valnötter

Smält smöret och låt svalna. Vispa upp ägget, häll i filen och vispa lite till. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke och vänd sedan ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret och den mosade bananen. Vänd ner valnötterna och stek sedan pannkakorna i smör (ungefär 1 dl åt gången) tills de fått fin färg på båda sidor.