Kom just hem efter en välbehövlig utemiddag med vänner jag inte har träffat på länge. Mycket prat, lite ledsamt, många skratt och två flaskor bubbel till det. Nu har jag hoppat i min PJ och lagt mig raklång på soffan och ska titta på några avsnitt av Diners, Drive-Ins and Dives. Puh, vilken vecka det har varit hittills. Känner mig helt färdig.

Imorgon ser jag fram emot en middag på hemmaplan, för äta ute i all ära men det är få saker som slår att äta tillsammans med Calle, Clara och Sigge. Förra veckan gjorde vi de här enkla och snabba zucchinibiffar efter ett recept jag hittade hos Coop. Två tummar upp!

Zucchinibiffar

2 portioner + matlåda

200 g lagrad ost, riven

1 zucchini, grovt riven

2 ägg

1 dl vetemjöl

salt, nymald svartpeppar

olja att steka i

Riv zucchinin grovt och krama ur ordentligt med händerna. Blanda med den rivna osten, ägg och mjöl och blanda. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Forma till biffar och stek i rikligt med olja tills biffarna fått ordentligt med färg på båda sidorna.