Veckans största bedrifter? Jag har börjat tycka att rödbetor är riktigt gott, och Brie har oväntat nog seglat upp som en favoritost #plötsligthänderdet. Det har varit en bra vecka i matväg, och inspirationen har varit på topp! Älsk på det.

´

I måndags gjorde vi shakshuka som vi toppade med färsk koriander och labneh. Skopade upp gjorde vi med nybakat levain.

I tisdags gjorde jag en majssoppa som mixades med vita bönor. Vi toppade dessutom med svarta bönor och färsk koriander och som tillbehör hade vi quesadillas med cheddar, grön paprika och chili.

I onsdags åt vi en galet god rätt med rödbetor (och vi som inte är så överförtjusta i rödbetor blev blown away) – yoghurt i botten toppad med ugnsbakade rödbetor, belugalinser, getost och knaprigt bovete. Fem av fem snela hestar!

I torsdags var vi på landet över dagen och eftersom det var ösregn, åtta sekundmeters blåst och jämngrått gjorde vi en varm, mustig risotto med babyspenat, Brie och svamp. Till risotton hade vi en spetskåls- och fänkålssallad.

I fredags hade vi pizzafredag hos våra stockholmsvänner som äntligen flyttat till bästkusten! Dyrt bubbel, goda pizzor och ost till förrätt. Ännu en fem av fem snela hestar <3

I lördags var vi på konfirmation och efter alla högtidligheter bjöds det på middag. Plockfat med allt från marinerade quornfiléer, vattenmelon och oliver till inlagda kronärtskockor och ostar. Till efterrätt åt vi mammas jordgubbstårta.

Idag är det söndag och vi svängde vi inom Wrapped på väg hem från Liseberg. Jag tog som vanligt deras burrito bowl med korianderris, picklad rödkål, rostad majs och en massa goda tillbehör.