I helgen plockade jag rabarber hemma hos mamma och pappa och gjorde en rabarberkompott som vi åt till eftermiddagskaffet. Herreminje, så gott! En dessert som passar mig perfekt eftersom jag inte är överförtjust i när det blir för sött.

Jag höftade det mesta men utgick från ett recept jag hittade hos Mitt Kök. Nu ska jag njuta av efterlängtad sofftid och plöja mig igenom några avsnitt av Diners, Drive-Ins and Dives. #lifegoals

Rabarberkompott

4 portioner

500 g rabarber

1 liten citron, skalet

en nypa nystött kardemumma

1 dl socker

Skär rabarbern i 2 cm långa bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt citronskal, kardemumma och socker och koka ihop på svag värme tills kompotten är alldeles mjuk och len. Smaka eventuellt av med en klick honung om du vill ha den sötare. Ät som den är eller servera med krossade digestivekex och vaniljkesella.