Ni har väl röstat idag, kompisar? Bra. Den här veckan? The never-ending-sjukdoms-story fortsätter, nu med öroninflammation (Calle) och något slags mitt emellan-läge för min del. Smaksinnet har i alla fall långsamt krupit tillbaka och matlagning börjar bli roligt igen. Vi har försökt rensa en del i kylen (därav måndagens wok) och dessutom plockat fram vår nya favorit i köket – fritösen.

I måndags wokade vi. Blomkål, salladslök, paprika och ris i teriyakisås och till det hade vi tzayspett.

I tisdags plockade vi fram fritösen och gjorde tortillachips (kan inte säga det nog många gånger – köp frysta majstortillas på exempelvis Extreme Food och fritera egna tortillachips, galet gott) som vi toppade med tacokryddad vegofärs, grönsaker, salsa och gräddfil.

I onsdags åt vi återigen vegfärs men som vi den här gången kryddade med soja, limezest, vitlök och chili. Färsen stoppade vi ner i salladsblad tillsammans med en mangosalsa med chili, sweet chilisås, sriracha, färsk koriander och grönsaker.

I torsdags gick jag inom Saluhallen och köpte med mig middag – pitabröd fyllt med grillad aubergine, grönsaker, valnötter och vitlökssås.

I fredags åt vi pizza. En toppade vi med gräddfil, päron, pinjenötter och gorgonzola och en med tomatsås, svarta oliver, lök, mozza, svamp och pinjenötter.

I lördags åt vi bakad potatis som vi fyllde med vegetarisk skagenröra med tofu.

Idag är det söndag och till morsdagsmiddag har vi ätit trerätters eftersom vi nyss sladdade in på Södra Vägen blev det hämtmat till middag. Jag åt halloumisallad och de andra burgare.