Vid den här tiden förra året var jag gravid och gick bananas på rabarber. Inte för att det hade något med graviditeten att göra egentligen, för rabarber står alltid högt i kurs hos mig. Den här helgen är vi hemma hos mamma och pappa vilket innebär fri tillgång till två stora rabarberplantor (hurra!) men vad det ska bli för gott av det har jag inte riktigt bestämt ännu. Kräm? Kompott! #ingenvetsäkert

Den här helgen tänker jag (eller snarare vi eftersom även Calle har fått någon slags evighetsförkylning) kurera oss så mycket det går. Och så ska vi rösta, såklart! Det ska väl ni med?

Nu ska jag förbereda tomatsås till kvällens pizza och samtidigt kela med den lilla fluffbollen Nelson som har flyttat hem till mina föräldrar. Helt ohanterbart söt, såklart! Men först kommer här ett gäng tips på vad ni kan göra om ni råkar ha rabarber hemma.

De här rabarberbullarna med kardemumma i hade vi med oss ut på havet när vi tog en tur med båten. Smakade utmärkt där och säkert precis överallt annars också.

Den här rabarbersalsan med jordgubbar och rosévinäger. GALET god till typ allt, och kanske speciellt till grillade grönsaker.

Den här gratängen med quornfilé, sambal oelek och rabarber var ett vandringsrecept back in the days när matbloggosfären var något större än den är nu, och med rätta – supergott.

Om ni söker på matrepubliken och rabarber i valfritt sökfält får ni upp några fler recept som är värda att prova. Trevlig helg, vänner!