Den här veckan har helt klart några höjdpunkter. Vi gjorde vitlöksnaan till kikärtsmasalan vi åt i tisdags – helt GALET gott att skopa upp grytan med, och inte alls speciellt komplicerat att göra. Vi har ätit comfort food (mac’n’cheese) och haft AW med plock och bubbel hemma hos vänner. Jag och Calle kände oss som 25 igen när vi rullade ner från Kungshöjd (dock med varsin barnvagn – det ingick knappast när vi var 25, haha) och sladdade in på Seven Eleven för att köpa nattamat. Those were (are!) the days.

I måndags gjorde vi det enkelt för oss och kokade makaroner, värmde på Keldas toscanska tomatsoppa och gjorde en knäckebrödspizza med ajvar och tomatpuré, chipotlepasta, cheddarost och svarta oliver. En inte så tråkig snabbmiddag!

I tisdags gjorde jag en chana masala med svart kardemumma som vi åt med vitlöksnaan, raita och färsk mynta.

I onsdags gjorde jag en paj med glutenfritt skal gjort på bland annat kikärtor (som var helt ok, men det slår definitivt inte originalet om man säger så) som vi fyllde med getost, pinjenötter och tomater. Till pajen hade vi vitkålssallad med sherryvinäger.

I torsdags åt vi en übergod mac’n’cheese som vi toppade med tryffelsalt och åt med tomat- och löksallad. 

I fredags hade vi AW hos vänner. Vi festade till det med ostar, kallskuret, chips, småplock och bubbel.

I lördags var vi på middag och det bjöds på grillat. Svamp, spetskål, egenodlad sparris (!) och halloumi. Till det hade vi två olika såser, en hollandaise-ish och en majonnäs med beafeeling. Till efterrätt åt vi rabarberkompott, vaniljglass, jordgubbar och rövargodis.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta pizza. När vi var på Hildas i fredags blev vi tipsade om provola affumicata, en slags rökig ost gjord på komjölk, så den åker på tillsammans med det vi alltid har – pinjenötter, mozza, tomatsås, lök, svarta oliver och peperoni.