Den här veckan har vi dammat av några gamla favoriter, som till exempel rotfruktspytten vi åt i torsdags. Idag har vi dessutom ätit crèpes med avokadokräm (pannkakor och avokado går hem hos s-a-m-t-l-i-g-a i den här familjen så det ska vi göra snart igen). Nu ska jag natta barn, så här kommer baklängesmatsedeln;

I måndags fyllde jag år och till middag blev det pasta med pesto, soltorkade tomater, oliver och kronärtskockor.

I tisdags firade vi Valborg med kalas! Jag bjöd på rucolapaj, vanilijcaprese, auberginerullar med ost och oregano, citronfocaccia och lite småplock som oliver, grissini och fyllda småpaprikor. Till efterrätt bjöd jag på tiramisù.

I onsdags gjorde vi den här auberginegrytan med kikärtor som vi åt med ris och färsk koriander.

I torsdags åt vi stuvad rotfruktspytt med dragon och dinjonsenap! De andra åt en köttbit till och jag hade ett stekt ägg.

I fredags hade vi pizzafredag. Den här gången toppade vi med ostronskivling, Kaxige Kal (min favoritost från Sommarhagens Gårdsmejeri), svarta oliver, pinjenötter och marinerade kronärtskockor.

I lördags åt vi Stroganoff (med biff till de andra och extra svamp till mig) med ris, fet crème fraiche, slätbladig persilja och saltgurka.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit crèpes med avokadokräm och riven västerbottensost.