En “ledig” vecka på landet innebär roddande av kalas, laga mat, natta barn, rensa kylskåpet (en FREDAGKVÄLL, så wild n crazy är vi i vår familj…), tvätta, åka till återvinningscentralen, rodda mat and it goes on and on and on. I’m beat. Där emellan har vi hunnit med några varma dagar, några kalla dagar (NOLLGRADIGT i morse) och lite hagel på det. Vårväder är spännande nästan jämt.

Jag ska snart slänga mig i säng och hoppas att vår förkylda lillpojke sover bättre i natt men först ska jag bara tips snabbt om en enkel, übergod grej att laga till snarast – cevapcici. Salladen är snabbast, enklast – soltorkade tomater, lite gurka, peperonis, marinerad fetaost, paprika och tomater. Ungefär så.

Cevapcici

Tina 500 gram av Anammas formbara vegofärs. Blanda Santa Marias färdiga cevapcici-mix enligt instruktionerna på paketet och rör sedan ner i färsen. Jag hade även i lite extra paprikapulver, salt och peppar. Forma till avlånga biffar och pensla med matolja och stek i grillpanna tills biffarna har fått ordentligt med färg runt om.