Hoppas ni har haft en fin påskvecka, kompisar! Vi har varit på miniturné som började på landet och igår kom vi till Helsingborg lagom till middagen. Här är strålande sol och vi har tänt grillen,  men först – baklängesmatsedeln at your service!

I måndags var jag själv hemma så till middag gjorde jag en svamptoast med dijonsenap, syrad grädde och grovt hackad slätbladig persilja.

I tisdags kom vår kompis Viktor på besök och vi bjöd på falafel som vi åt i libabröd med tahinisås, gurka-, rödlöks och tomatsallad med mynta, färsk koriander, snabbsyrad rödkål och saltgurka.

I onsdags gjorde vi en kylskåpsrensarwok med stekt ris, broccoli, salladslök, grovt hackade jordnötter och färsk koriander.

I torsdags åkte vi mot landet och till middag åt vi ugnsrostade grönsaker med örtsås. De andra hade även nötfärsbiffar till och jag hade citronmarinerade kikärtor.

I fredags var vi mätta och trötta efter långfredagslunchen så vi gjorde det enkelt för oss och åt  eggs royale med citronhollandaise på mitt levainbröd. De andra hade kallrökt lax på och jag råhyvlad sparris.

I lördags åt vi påskmiddag hos min syster i Helsingborg. Det bjöds på bland annat svampomelett, potatis, sill, gräddfil och gräslök och en helt uppsjö av andra påskklassiker.

Idag är det söndag och min svägerska står as we speak och grillar. Vi ska äta marinerade tofuspett med paprika och lök, bulgursallad med bland annat salladslök och citronzest och till det en kall yoghurtsås med riven gurka och mynta.