Vi har fått till en del bra påminnelser om vad som är riktigt bra och relativt snabb vardagsmat den här veckan, som till exempel quesadillas och nachos, eller shakshuka om man har lite tid över för att vänta på att den ska koka ihop. Baklängesmatsedeln ser ut såhär:

I måndags åt vi quesadillas med spenat, kesella och cheddarost.

I tisdags kom vänner över på middag och vi bjöd på en stor plåt med nachosTortillachips i botten, toppade med Anammas tacokryddade vegofärs, cheddar och alla möjliga godsaker – majs, jalapenos, gräddfil, salsa och guacamole, till exempel.

I onsdags gjorde jag shakshuka (otroligt bra vardagsmat!) som vi åt med labneh, färsk koriander och nybakat levain.

I torsdags var jag och Pee ute och rullade hatt. Vi gick till Gården på Vasagatan och gick bananas på menyn. Rödbetor, fläderglaze, ostar, bubbel, morötter, dinkel, you name it. Rekommenderas!

I fredags var Calle på ölmässa så jag, Clara och Sigge tog tillfället i akt och festade till det med en ordentlig ostbricka. Till den hade vi tryffelhonung, oliver, soltorkade tomater, marinerad fetaost, färskostfylld paprika, surdegsbröd och chips med olivolja och havssalt. När Sigge hade somnat åt jag och Clara praliner.

I lördags gjorde vi egen spaghetti som vi åt med chili, slätbladig persilja, olivolja, fint riven pecorino och vitlök.

Idag är det söndag och vi blev bjuda på middag – paj med oliver och soltorkade tomater och till den hade vi en stor rucolasallad.