Idag är det fredag och jag ska snart traska ner till Saluhallen med kidsen. En ledig helg på hemmaplan ser vi alla fram emot och jag hoppas vi ska få till lunch på Burgersson (de har för övrigt öppnat en lill-Burgersson i Saluhallen, spana in!) och kaffe på Viktors (alltså hur förutsägabara är vi? Jätteförutsägabara. Haha!) Förutom det tänker jag laga något gott att äta, dricka en suröl eller två och kanske titta på någon film om vi får feeling.

Men, först – hummusrecept. Det finns några gamla recept på bloggen som det inte alls är fel på men den hummusen jag gör nu är hummus 2.0 kan man säga. Med inspiration från Ottolenghi, tack för det säger jag. Och trevlig helg, kompisar!

Hummus 2.0

Häll tahini i en skål, ganska mycket – strax under 1 dl kanske. Häll på någon matsked iskallt vatten och vispa tahinin tills den blir alldeles vit och tjock. Späd med citronjuice om den blir för tjock. Tillsätt en förpackning kikärtor (skölj först), en nypa salt, en riven vitlöksklyfta och mer citronjuice. Mixa med stavmixer och tillsätt iskallt vatten tills du har en krämig röra. Jag tycker om när den är riktigt, riktigt slät. Lägg upp på ett fat, ringla över en olivolja av bra kvalitet (som gärna är ordentligt pepprig och gräsig) och dofta över paprikapulver.