Det enda jag vet säkert just nu är att jag precis i detta nu hade velat ha en gigantisk bit av Sofies kesokaka. Hon hade med sig den här på vår senaste MBT och den var så himla, himla god. Den smakar lite som en tysk käsekuchen, och hur gott är inte det?

Sofie toppade med blåbär och hallon men till sommaren kan jag tänka mig att jordgubbar hade varit riktigt fint till!

Kesokaka

10-12 bitar

2 dl vetemjöl

100 gram smör

0,5 dl socker

1 äggula

1 krm salt

0,5 dl mald mandel (mandelmjöl funkar säkert)

500 g keso

3,5 dl florsocker

2 dl crème fraiche

3 äggulor

0,75 dl vetemjöl

1 citron, rivet skal

3 äggvitor

Blanda ihop smör och socker, tillsätt äggulan och mald mandel. Arbeta hastigt ihop degen och låt stå kallt i några timmar. Kavla ut degen och klä en smord form med löstagbar botten. Nagga degen och förgrädda i 200 grader i 10 minuter.

Rör ihop florsocker, keso, crème fraiche och äggulorna. Tillsätt mjölet och det rivna citronskalet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och minska temperaturen till 175 grader och grädda tills fyllningen har satt sig ordentligt och fått en guldgul färg vilket borde ta ungefär 50-60 minuter.