Hej kompisar! Den här veckan har gått i ostens tecken, kan man säga. Ostprovning, MBT med tema ost och dessutom fredagsost. Vi har dessutom med oss ett lager riktigt goda alpostar med oss till fjällen så oss går det ingen nöd på i ostväg, om man säger så. Nu ska jag ta en drink, så här kommer veckans baklängesmatsedel!

I måndags blev det snabbfixad mat i form av kokosdaal med ris, koriander och yoghurt.

I tisdags var vi på ostprovning på Bar la Lune, galet trevligt. Vi smakade italienska ostar (Pecorino! Fontina!) och drack vin från Emidio Pepe. Rullade hem, bokstavligt talat.

I onsdags gjorde vi stekt ris med broccoli, paprika och purjolök. Woken åt vi med teriyakisås och tzayspett.

I torsdags hade vi MBT tema ost. A-A-A-H. Jag bjöd på buffelmozzarella med pinjenötter, blodgrape, honung och basilika (och en citronfoccacia) och de andra hade med sig allt från kesokaka och minibaguetter med svamp och västerbottensost till mozzarellafyllda citroner och ostar med tryffelhonung.

I fredags var det fullt upp med packning så till middag delade vi en fryspizza som vi åt med lite plock i form av ostar (tre alpostar som jag, Clara och Sigge köpte på Hildas) och några marinerade kronärtskockshjärtan, skrynkeloliver och peperonis.

I lördags kom vi fram till Idre (andra gången det här året!) och till middag åt vi tacogratäng som jag förberett dagen innan. Till gratängen åt vi tortillachips, gräddfil och jalapenos.

Idag är det söndag och snart ska vi äta pappas gulaschgryta som as we speak står och puttrar på spisen. I gulaschgrytan är det massor med chili, röd paprika och vegofärs. Yum-O!