Jag går omkring som i en dimma den här veckan. Det är jobb hit, BVC-besök dit, ostprovning, packning, noll ork till matlagning och imorgon, ÄNTLIGEN, välbehövlig MBT med energipåfyllning. Jag ska snart släcka ner och äntligen sova, men först – ett recept signerat Sandra Mastio. Vi såg henne laga carbonara i Tupp, Timjan & Tårta och provade – det blev verkligen supergott!

Såklart ska man ha pancetta till men sådant sysslar jag som bekant inte med och tro mig, det blir precis lika gott utan.

Sandra Mastios carbonara

2 portioner (+matlåda)

400 g spaghetti

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

4 ägg

150 g riven parmesan eller pecorino

2 tsk nymald svartpeppar

Koka upp rikligt med vatten och lägg ner spaghettin när vattnet kokar. Rör om några gånger under koktiden. Skala vitlöken och krossa den lätt med kniven. Lägg i en traktörpanna med olivoljan och rör runt så att vitlöken gottar in sig ordentligt i varenda vrå av traktörpannan. Knäck äggen i en skål och rör ner svartpeppar och nästan all ost (men spara lite till garnering). Rör ihop med en gaffel. Ta upp vitlöksklyftan från stekpannan, lägg ner pastan när den är sådär lagom al dente OCH SPARA PASTAVATTNET. Stäng av värmen på stekpannan och rör ner äggsmeten i pastan. Rör, rör och rör tills smeten är fördelad över pastan. Rör ner ett par matskedar av pastavattnet och fortsätt röra runt tills pastan blivit krämig och glansig. Lägg upp pastan på ett stort fat och toppa med parmesanost och ännu mer nymald svartpeppar. Ät direkt, för som de brukar säga, italienarna – la pasta non aspetta!