Det har varit en ljuvlig helg. Lunch på Burgersson, fika på Da Matteo, lekplatshäng, pjäx-spaning på Udéns, god mat, drinkar, Vasaloppsmorgon och gubbsovande på soffan. Vad vi har ätit veckan kanske ni undrar? Det här, kompisar:

I måndags åt vi min favorit-linssoppa med chipotle, citron och spenat. Till soppan hade vi filmjölkslimpa med lingon.

I tisdags åt vi Calles ljuvliga raggmunkar med rårörda lingon + smörstekta rotselleriskivor och kidneybönor dressade med olivolja, havssalt och furikakefrön.

I onsdags gjorde vi en Ottolenghirätt som Johan och Johannah tipsade oss om – puylinser med rökig aubergine, oregano, yoghurt och ugnsrostade tomater. W.O.W. Så gott!

I torsdags gjorde jag bolognese, en sådan som fick puttra precis hela dagen. Strax innan servering rörde jag ner crème fraiche och färsk oregano, sen svängde vi runt såsen med spaghettin och på toppen hade vi parmesan.

I fredags var det pizzafredag.

I lördags satte vi en bönchili som sedan fick puttra precis hela dagen och när vi satte oss för att äta en (något sen) middag var den ordentligt mustig och nerkokad. Till chilin hade vi nyfriterade tortillachips, guacamole, crème fraiche och riven cheddar.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta en gammal klassiker till middag – pastasallad med bland annat fetaost, purjolök och pesto.