Det blev en oplanerad helg får jag nog ändå säga. Idag har vi promenerad till Focus för att handla och snart ska jag gå och träna innan vi ska äta middag. Senare planerar vi att titta på Shaun of the Dead och dricka drink, hurra! Men först av allt – baklängesmatsedeln för veckan som gått. At your service:

I måndags gjorde vi en ytterst enkel tacogratäng med purjolök, Anammas vegofärs och ett täcke med crème fraiche, ägg och riven cheddarost. Gratängen åt vi med mangosalsa (tärna mango – vi körde fryst – och blanda med färsk röd chili, pressad lime och grovt hackad koriander) och en kall sås med crème fraiche och salsa (Santa Marias chunky salsa tycker jag bäst om).

I tisdags åt vi brysselkålssallad med kanderade valnötter och till den åt jag morots- och halloumibiffar och Calle och Clara åt lax. Som tillbehör hade vi en kall sås med pressad citron, massor med nymald svartpeppar och honung.

I onsdags åt vi veckans soppa, en riktigt kryddig gulaschsoppa med vegofärs. Soppan toppade vi med crème fraiche och färsk persilja och som tillbehör hade vi nygräddat surdegsbröd.

I torsdags gick vi till Joe Farellis som ligger precis runt hörnet. Calle och Calle slog till på burgare och jag åt nachos med bruna bönor, jalapenos, cheddarost och tre olika sorters dippar.

I fredags hade vi hemmakväll. Vad vi åt? Pizza såklart.

I lördags var vi på middag hos vänner och de bjöd på en supergod vegetarisk lasagne med bland annat keso och spenat. Till efterrätt åt vi praliner från Kanolds.

Idag är det söndag och vi förbereder as we speak gyozas som vi ska äta senare. Fyller gör vi med pak choi, salladslök, tofu och svamp och som tillbehör ska vi ha edamame med yuzusoja och flingsalt.