Helg på intåg! Jag, Clara och Sigge är hemma och chillar och inväntar Calle. Ikväll blir det (i följande ordning) champagne, padrones med chili, pizza, suröl, På Spåret och praliner. Resten av helgen? Relativt obokad (och snälla, låt oss behålla det så…)

Vi äter ju i princip aldrig efterrätt men på nyår föreslog Johannah att vi skulle göra den här crème brûléen efter Frida Ronges recept och även om det låter något, eh, märkligt med japansk soja i kan jag meddela att det var otroligt gott! Måste provas, helt enkelt.

Crème brûlée med japansk soja
4 portioner

300 g vispgrädde
80 g fet mjölk
80 g äggula
60 g strösocker
35 g japansk soja
socker till att bränna av

Sätt ugnen på 95 grader. Blanda grädde, mjölk, äggula, socker och soja i en skål och häll upp i smorda, ugnssäkra formar. Baka mitt i ugnen tills puddingen har stelnat – det borde ta 1-2 timmar enligt Fridas recept men för oss tog det avsevärt mycket längre tid än så. Beror helt klart på vilken ugn du har. Ställ sedan in i kylen i 2 timmar. Strö över ett jämt lager med socker och bränn av försiktigt tills du har en knäckig yta. Enligt receptet ska den serveras med oxalis men det hittade vi inte så vi åt den precis som den var.